Lopás miatt intézkedtek a rendőrök Békéscsabán, Vésztőn és Sarkadon

lopás, biciklilopás Illusztráció: iStock

A Békéscsabai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított egy nő ellen, mert 2023. január 27-én az egyik békéscsabai nagyáruházból illatszert, ruhát és egyéb dolgokat, összesen több mint százezer forint értékű árut akart fizetés nélkül elvinni. A biztonsági szolgálat munkatársai tetten érték és rendőri intézkedést kértek. A 29 éves kétegyházi nőt a rendőrök előállították és lopás miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Békéscsabán, a Munkácsy utcában, egy kerékpártárolóból 2023. január 27-éről 28-ára virradó éjjel elloptak egy kerékpárt. A rendőrök rövid idő alatt elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves újkígyósi férfit. A kerékpárt lefoglalták tőle és visszaadták a tulajdonosnak.

Vésztőről, a Bocskai utcából, egy ház elől 2023. január 27-én 22 óra előtt egy férfi elvitt egy autót. A kocsi nyitva volt és benne volt az indítókulcs, így könnyedén be tudott ülni és el tudott hajtani. A tulajdonos fel tudta tartóztatni, de a férfi, miután megállt, kiszállt a kocsiból és elmenekült. A rendőrök elfogták, majd jármű önkényes elvétele bűntett miatt eljárást indítottak ellene.

Lopni próbált egy lakóház kazánházából egy férfi Sarkadon. A 26 éves férfi 2023. január 28-án 20 óra 30 perc körül egy láncfűrészt próbált elvinni az épületből, a tulajdonos azonban tetten érte, megzavarta. El tudott menekülni, de a Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei elfogták és lopás vétség kísérlet miatt eljárást indítottak az ügyében.

Police.hu