Eltiltás hatálya alatt vezetett a békéscsabai férfi, vádat emelt az ügyészség

vezetés, autó Illusztráció: Pixabay.com

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó (!) börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, illetőleg közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 54 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfi ellen.

A férfit a Gyulai Járásbíróság a 2022. január 19-én jogerőre emelkedett ítéletével eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 60 nap elzárásra ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

hirdetés

A férfi – aki vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett – az eltiltás tartama alatt, 2022. november 05-én, 12 óra előtt nem sokkal Nagyszénáson az élettársa tudtával beült az élettársa üzembentartásában lévő személygépjárműbe és azzal közlekedett egészen addig, amíg a József Attila utcában rendőri intézkedés alá nem vonták. Az élettársa nem tudott arról, hogy ő járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, arról viszont tudomással bírt, hogy a férfinak nincs vezetői engedélye, ezért a vezetés átengedése miatt szabálysértési eljárás indult ellene is – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.