Rengeteg munkát ad a viharos erejű szél a tűzoltóknak Békésben is

viharos erejű szél munkát ad a tűzoltóknak Fotó: Körös Hírcentrum

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Mukics Dániel az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a legtöbb riasztás Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Veszprém és Zala vármegyékből érkezik, itt okozza a legtöbb kárt az erős szél.

hirdetés

Szűcs Csaba tű. alezredes, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője megkeresésünkre elmondta: Békés vármegyében 15 óráig, több mint 60 alkalommal riasztották a tűzoltókat. Jellemzően kidőlt fák, leszakadt ágak, megbontott tetőszerkezetek miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán azt írja, a késő délutáni, esti óráktól mindenütt jelentősen veszít a szél az erejéből, de továbbra is nagy területen erős, vagy viharos közeli marad, a hegyekben még este is 70 kilométer/óra fölötti széllökések várhatók. Vasárnap a szombatihoz képest már jóval kedvezőbb szélviszonyokra lehet számítani.

Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum

hirdetés