Kolbászt és szalonnát akart lopni egy mezőberényi férfi, tetten érték

kolbász, lopás Kiemelt kép illusztráció! Fotó: iStock

Bűncselekmény gyanúja miatt és körözés alapján intézkedtek a rendőrök Békésben.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2023. február 11-én lopás miatt őrizetbe vettek egy mezőberényi férfit. A gyanú szerint a 30 éves férfi az előző napon, délután Mezőberényben, egy ház kamrájából több szál kolbászt és szalonnát akart elvinni, amikor a tulajdonos tetten érte. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy más bűncselekményt követhetett-e el a férfi.

Dévaványán, a Fő térről 2023. február 11-én 15 óra 45 perc körül előállítottak a rendőrjárőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit, mert alkoholfogyasztást jelzett a szonda nála. A Gyomaendrődi Rendőrőrsön végzett további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját. Ezért a rendőrök elvették a dévaványai férfi jogosítványát és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Két órával később Békésszentandráson, a Szent László utca és a Hunyadi utca kereszteződésében állítottak meg a rendőrök egy békésszentandrási autóst, akinél szintén ittasságot jelzett az alkoholszonda. Őt orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték, majd ellene is büntetőfeljelentést tettek.

Dévaványán, az Árpád utcában 2023. február 10-én 14 óra 30 perc körül ellenőriztek a rendőrjárőrök egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfit. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a járműnek körözését rendelték el az osztrák hatóságok. Ezért a Szarvasi Rendőrkapitányság nyomozói értesítették a körözést elrendelő hatóságot és lefoglalták a segédmotor-kerékpárt.

Police.hu