Próbaidős rendőr őrmesterek álltak szolgálatba Békés vármegyében

próbaidős rendőrök Békés Fotó: Police.hu

Próbaidős rendőr őrmesterek álltak szolgálatba Békés vármegyében. Ezzel egy időben 15-en kezdték el a 10 hónapos rendőrjárőr képzést. A toborzás folyamatos, várják a rendőri pálya iránt érdeklődők jelentkezését.

Hét próbaidős rendőr őrmester kezdte meg a szolgálatát a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Mindannyian a Miskolci Rendvédelmi Technikumban végeztek, és a jövőben más megyékben szolgáló társaikkal együtt 2023. február 10-én tettek esküt. Az ünnepségen az egyik Békés vármegyébe került próbaidős őrmester, Török Máté mondta elő társainak a rendőri eskü szövegét.

hirdetés

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon 2023. február 13-án, hétfőn Vörös Ferenc r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány fogadta az új kollégákat. Biztosította őket arról, hogy szolgálatellátásukhoz a tapasztaltabb rendőröktől minden segítséget megkapnak. Szintén 2023. február 13-án Békés vármegyéből 15-en indultak el Szegedre, hogy a Rendvédelmi Oktatási és Kiképző Központ Járőr Tagozatán megkezdjék a 10 hónapos rendőrjárőr képzést.

Fotó: Police.hu

A vármegyei rendőrfőkapitány sok sikert kívánt a tanulmányaikhoz és reményét fejezte ki, hogy hamarosan őket is próbaidős rendőr őrmesterekként üdvözölheti.

A toborzás folyamatos, továbbra is várják a rendőri hivatás iránt érdeklődő pályaválasztók, és pályamódosítást tervezők jelentkezését. A képzések a jelentkezők számától függően indulnak. Az oktatásról, a végzett rendőrök feladatairól minden információ megtalálható a rendőrség honlapján. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata pedig munkaidőben a 66/ 523-700-as telefonszámon hívható. A toborzással foglalkozó szakemberek készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére, válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Police.hu