Tűzifa felhasogatásában segített a Szarvasi Rendőrkapitányság egyik rendőre egy idős asszonynak

tűzifát vágott a rendőr Fotó: Police.hu

Mínusz 8 fokban, egyedül gyalogolt egy nehezen tájékozódó, 77 éves nő Battonya közelében. Egy körzeti megbízott vitte haza. Békésszentandráson egy egyedül élő idős nőnek segített egy rendőr a tűzifa felhasogatásában.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság Battonyai Rendőrőrsének mobiltelefonjára 2023. február 10-én 7 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Battonya külterületén, a Mezőkovácsháza felé vezető úton egy idős nő gyalogol egyedül.

Az őrs egyik körzeti megbízottja azonnal autóba ült és megkereste őt. Battonyától körülbelül 3 kilométerre talált rá, éppen mínusz 8 fok volt. A rendőr a 77 éves nőről tudta, hogy nehezen tájékozódik és abban a helyzetben segítségre szorul, ezért beültette a rendőrautóba és hazavitte. A rendőrség ezúton is köszöni a telefonálónak a bejelentést!

Az elmúlt hétvégén a Szarvasi Rendőrkapitányság egyik rendőre is egy idős asszonynak segített, békésszentandrási tanyájának fűtéséhez hasogatott fel és pakolt ládákba tűzifát. Bár Békés vármegyében az előrejelzés szerint enyhülés várható, ha ennek ellenére segítségre szoruló emberről tudnak, hívják a 112-t!

 

Ez is érdekelheti: