Vádat emeltek egy gyulai férfi ellen, aki ittas állapotban többször zaklatott egy piaci árust

rendőrség, kék, Gyulán Illusztráció: Körös Hírcentrum

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 68 éves többszörösen büntetett előéletű gyulai férfi ellen, aki ittas állapotban többször zaklatott egy piaci árust – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

Az idős férfi 2022. június 05-én minden előzetes ok nélkül ittas állapotban rátámadt egy férfira, aki a gyulai piacon árult, az árusító standját rugdosni kezdte, majd megütötte a sértettet, mely cselekmény miatt büntetőeljárás indult és a férfit a Gyulai Járásbíróság a 2022. november 23-án jogerőre emelkedett ítéletével garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt közérdekű munka büntetésre ítélte.

A terhelt 2022 októberében rendszeresen a piaci napokon– összesen 9 alkalommal – a délelőtti órákban megjelent a gyulai piacon és ittas állapotban, bosszútól vezérelve a kereskedelmi tevékenységet folytató sértett árusító standjához ment, ahol hangosan kiabálva szidalmazta, trágár szavakkal illette a sértettet és a szintén ott tartózkodó élettársát, illetőleg fenyegető kijelentéseket tett a sértett irányába, azzal fenyegetve meg, hogy meg fogja verni, szét fogja rugdosni.

Így történt ez 2022. október 30-án is, amikor a sértett a folyamatos háborgatást megelégelve rendőri intézkedést kért a terhelt ellen, melynek eredményeként az ittas állapotban lévő idős férfit a sértett standjától nem messze, a piac bejáratánál elfogták és előállították.