Ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Szarvason, Gyomaendrődön és Dévaványán

kék, ittas vezetés, ellenőrzés Illusztráció: Körös Hírcentrum

Szarvason, Gyomaendrődön és Dévaványán ittas járművezetés, Sarkadon új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés.

Szarvason, a Deák Ferenc utcában 2023. február 17-én 9 óra 45 perc körül egy személygépkocsival közlekedő férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Ezért a 75 éves szarvasi férfit a rendőrjárőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. Ellene büntetőfeljelentést tettek és elvették a jogosítványát. Három órával később Gyomaendrődön, a Bocskai utcából állítottak elő a rendőrök egy gyomaendrődi autóst. Nála három légalkoholmérés eredménye lett pozitív. Emellett a 39 éves férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal, így a büntetőfeljelentés mellett engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indul vele szemben.

hirdetés

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a Szarvasi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2023. február 18-án 18 óra 30 perc körül Dévaványán, a Radnóti Miklós utcában. Egy személyautó vezetőjénél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A 41 éves dévaványai férfit a rendőrök előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre. További két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök elvették az autós vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Balesetről értesítették 2023. február 18-án 15 óra előtt néhány perccel Békés vármegyében a rendőrséget. Oszlopnak ütközött egy személygépkocsi vezetője Sarkadon, a Körös utcában. Személyi sérülés nem történt, de a jármű vezetője elhajtott a helyszínről. A bejelentéstől számított néhány perc alatt a rendőrök elfogták a balesetet okozó sarkadi autóst. Az ellenőrzéskor a zavartan viselkedő 26 éves nő kabátjában kábítószer gyanúját keltő zöld növényi törmeléket találtak a rendőrjárőrök. A Sarkadi Rendőrkapitányságon új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a lefoglalt őrlemény hatóanyag-tartalmát szakértővel vizsgáltatja meg.

Police.hu