Elsőbbségadás elmulasztása vezetett ütközéshez Békéscsabán

Elsőbbségadás elmulasztása Fotó: Police.hu

Elsőbbségadás elmulasztása vezetett ütközéshez Békéscsabán. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

hirdetés

Békéscsabán, a Károlyi Mihály utca és a Lipták András utca kereszteződésében 2023. január 12-én 16 óra 30 perc körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött. A személygépkocsi vezetőjének lett volna elsőbbségadási kötelezettsége, ezt tábla is jelezte. A baleset után a kerékpáros férfi úgy érezte, nem sérült meg, ezért az autóssal együtt elmentek a helyszínről. A személygépkocsi vezetője megadta az elérhetőségét a kerékpárosnak, így amikor később súlyos sérülése miatt kórházba került, tudta értesíteni a nőt, aki azonnal vissza is ment a helyszínre és együttműködött a rendőrökkel az ütközés körülményeinek kivizsgálásában.

Nem vitatta a felelősségét, elismerte, hogy figyelmetlen volt, emiatt nem vette észre időben a kerékpárost és nem adott elsőbbséget neki. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a nő ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indított eljárást.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2023. február 22-én továbbították az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés