Lopott autóval, ittasan, jogosítvány nélkül okozott balesetet egy körösladányi férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 27 éves büntetett előéletű körösladányi férfi ellen, aki nemcsak „meglovasított” egy idegen autót, de azt használhatatlanná is tette – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

Az autó tulajdonosa egy körösladányi férfi volt, aki 2022. december végén nem tartózkodott Körösladányban, és erre az időszakra a kocsit odaadta a testvérének, hogy használja. Az autót jogszerűen használó férfi 2022. december 22-én 18 óra körüli időpontban leállította az autót Körösladányban, a Wenckheim utcában, de nem zárta le és az indítókulcsot is benne hagyta, mert a központi zár hibája miatt ellenkező esetben nem lehetett volna újra kinyitni az ajtaját.

hirdetés

A terhelt aznap este magánéleti problémák miatt több körösladányi italozóban megfordult, majd az utolsóból 22 óra körüli időpontban távozott. A kerékpárját tolva haladt az otthonába, amikor meglátta a sértett gépjárművét, és elhatározta, hogy gyorsan azzal hazamegy. A vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi a kerékpárját letámasztotta egy közeli épülethez, majd személygépkocsit elindította. Körösladány Újladányi részén haladt, amikor az útról letért és egy jobboldali fának ütközött.

A jármű az ütközés következtében kigyulladt, a férfi pedig sérülés nélkül kiszállt és az otthonába ment, anélkül, hogy a keletkezett tűz miatt segítséget kért volna. Egy arra közlekedő személy értesítette a hatóságokat. Az autó tulajdonosát a cselekmény következtében 650.000.-Ft-os kár érte, ugyanis az autó a tűz miatt használhatatlanná vált.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt köteles a jogszabályban vagy a bírósági határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, illetőleg a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni. Ezen felül a járási ügyészség vádiratában arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze a terheltet a polgári jogi igényét érvényesítő sértett részére okozott kár megtérítésére is.

hirdetés