Többször bántalmazta volt élettársát egy orosházi férfi

bántalmazás Kiemelt kép illusztráció! Fotó: iStock

Tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, volt élettárs sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 53 éves büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő orosházi férfi ellen, aki terrorizálta a volt élettársát – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi és a sértett nő 2022. október hónap elejéig élettársi kapcsolatban éltek, kapcsolatukból az évek folyamán 8 gyermek született, akiket a gyámhatóság a családjukból kiemelt. 2022. év elejétől kezdődően mindennaposak voltak a veszekedések az élettársak között a férfi féltékenységéből eredően, amelyek sok esetben a tettlegességig fajultak, a férfi rendszerint tenyérrel, ritkábban ököllel ütötte meg a sértett nőt. 2022 nyarán a terhelt késsel is megfenyegette a sértettet, hogy leszúrja és kibelezi őt. A bántalmazásnak a sértett elköltözése vetett véget, azonban a sértett háborgatása a férfi részéről tovább folytatódott.

hirdetés

A férfi 2022. november 15-én, a délelőtti órákban Orosházán, a Rákóczi utcában meglátta az utcán gyalogoló nőt, aki a lánytestvérével és annak gyermekével vásárolni indult. A férfi biciklivel az előle a Kazinczy közbe szaladó sértett és rokonai után hajtott, és ott a sértettől két méterre megállva, félelemkeltési céllal kiabálva megfenyegette őt, hogy menjen haza, különben kihasítja a hasát. Ezzel egy időben elővett egy 7-8 centiméter pengehosszúságú zsebkést, és azt kinyitva a sértett felé tartva ismét megfenyegette őt, hogy kihasítja. A sértett nő ijedtében a testvére gyermekét kézen fogva elszaladt a helyszínről, testvére pedig telefonon értesítette a rendőrséget. Ezen cselekményt követően a sértett kérelmére az Orosházi Járásbíróság 60 napra elrendelte a férfi megelőző távoltartását a sértettől, és előírta, hogy a terhelt köteles tartózkodni a sértettel való közvetlen vagy közvetett érintkezéstől.

A következő héten, 2022. november 23-án, az esti órákban a férfi az egyik orosházi élelmiszer-áruház parkolójában várakozva meglátta a nőt, aki testvérével és annak gyerekeivel vásárolni érkezett az áruházba. A férfi – a vele szemben elrendelt megelőző távoltartás szabályait megszegve – a parkolóban odament a sértetthez, és győzködni kezdte, hogy menjen vele haza, majd megfogta a kabátját a csuklójánál, és a csuklóját a kerékpárjához szorítva húzta magával a sértettet az áruháztól a járdán. A nő hiába kérlelte a férfit, hogy engedje őt el, a férfi az akarata ellenére átrángatta magával a Huba utca irányába, majd egészen a felüljáró alatti vasúti átjáróig. Útközben megfenyegette a sértettet, hogy agyonveri, mivel a sértett megcsalta őt. A nő végül kihasználva, hogy a férfi kézszorítása lazult, kirántotta a kezét a fogásából, és futva elmenekült.

A járási ügyészség vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül a járási ügyészség vádiratban előterjesztett indítványa a terhelt beismerése esetére is végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására irányul.

hirdetés