Két hónap alatt négy biciklit lopott el egy férfi Szarvason

lopás, biciklilopás Illusztráció: iStock

Két hónap alatt négy lezáratlan kétkerekűt lopott el egy férfi Szarvason. Az ügyének iratait a rendőrség továbbította az ügyészségre.

hirdetés

A Szarvasi Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy férfi ellen, mert a gyanú szerint 2022 augusztusában és szeptemberében négy kerékpárt lopott el Szarvason. Kettő fához volt letámasztva, kettő pedig kerékpártárolóban volt, egyik sem volt lezárva. Az egyik kétkerekű tulajdonosa elmondta, hogy vásárolni ment be egy üzletbe, és bár van lakatja, elfelejtette lezárni a biciklijét. A másik nő csak öt percre ugrott be egy patikába, ennyi idő alatt tűnt el a lezáratlanul letámasztott kerékpárja.

hirdetés

Egy harmadik nő biciklije a lopás után megkerült, tehát az ő kára megtérült. A negyedik bicikli egy férfié volt, aki a munkahelye előtt az utcán hagyta a kétkerekűt, mert akkor éppen nem tudott bemenni vele az udvarra. Amíg végezte a dolgát, a bicikli eltűnt.

A lopásokkal gyanúsítható 54 éves nagyszénási férfi kihallgatásán elismerte, hogy mind a négy kerékpárt ő vitte el. Nem adta tovább őket, hanem különböző helyeken lerakta azokat. A rendőrök az ellene indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2023. február 27-én elküldték az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés