Márton Anita idei legjobbjával a hatodik helyen végzett

MÁRTON Anita visszavonul Archív felvétel. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Márton Anita idei legjobbjával a hatodik helyen végzett pénteken női súlylökésben az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

hirdetés

Az olimpiai bronzérmes, tető alatt világbajnok dobóatléta 17,99 méteres eredménnyel jutott a döntőbe a csütörtöki selejtezőből, amely után azt nyilatkozta, hogy a fináléban egyértelműen 18,22-es idei legjobbjánál nagyobbat szeretne lökni. A péntek esti döntőben ettől elsőre nagyon messze volt, csupán 16,64-et ért el, a következő sorozatban viszont némileg megnyugtatta az érte szorítókat 17,82 méteres kísérletével. Ezzel az ötödik volt a széria végén, a következőben viszont a harmadik helyre ugrott fel, miután 18,28 méterig repítette a súlygolyót.

Az idei legjobb így már megvolt, a dobogós helyről viszont a következő körben lecsúszott, mert ő nem javított, ellenben riválisai közül a portugál Jessica Inchude 18,33 métert produkált. Az ötödik körben aztán ismét hátrébb szorult a német Sara Gambetta 18,83-as eredménye után.

A magyar klasszis a negyedikben 17,68, az ötödikben 17,88 méterig jutott, majd zárókísérletét nem mérette le, s végül a hatodik helyen fejezte be a kontinensviadalt, miután a svéd Fanny Roos utolsóra fellökte (18,42 méter) magát a harmadik helyre. Az aranyérem sorsa már az első sorozatban eldőlt, melyben a portugál Auriol Dongmo 19,63-at produkált. Ezzel is simán győzött volna, ám végül a harmadikra lökött 19,76 méterrel diadalmaskodott.

Eredmény:
női súlylökés, Európa-bajnok:
—————————–
Auriol Dongmo (Portugália) 19,76 méter
2. Sara Gambetta (Németország) 18,83
3. Fanny Roos (Svédország) 18,42
…6. Márton Anita 18,28

Fotó: Isztambul, 2023. március 3. Márton Anita a női súlylökés döntőjében az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon az Ataköy Arénában 2023. március 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt

MTI

hirdetés