Eltiltás hatálya alatt vezetett egy szeghalmi férfi, a bíróság előtt találta magát

vezetés, autó Illusztráció: Pixabay.com

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés 2 rendbeli vétsége miatt állított bíróság elé a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 36 éves büntetett előéletű vésztői illetőségű, de szeghalmi tartózkodási helyű férfit – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A férfit az Esztergomi Járásbíróság a 2022. november 07-én jogerőre emelkedett végzésével engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 100.000.-Ft pénzbírsággal sújtotta, valamint 6 hónapra a közúti járművek vezetésétől eltiltotta. A bíróság a terheltet a határozat jogerőre emelkedéséről írásban tájékoztatta, így arról tudomással bírt.

hirdetés

Ennek ellenére 2023. január 05-én, a délelőtti órákban Békéscsabán, a Bartók Béla úton beleült az általa használt kistehergépkocsiba, és azzal, azt vezetve Békéscsaba lakott területén belül közlekedett. A Szarvasi úton rendőri intézkedés alá vonták, majd előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként vonták felelősségre.

Két hét sem telt el ezt követően, 2023. január 17-én, a délelőtti órákban a férfi ismét egy jármű volánja mögé ült. Vésztőn, a Wesselényi utcában állították meg őt a rendőrök, amikor egy általa vezetett személygépkocsival közlekedett.

A férfit a Békéscsabai Járásbíróság 1 év 3 hónap tartamú, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre ismét eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős.