Akár 20 fokot is mérhetünk a hét második felében

szélmalom, időjárás, tavasz Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Csütörtökön és pénteken lesz a legmelegebb a héten, de nem élvezhetjük zavartalanul a kora tavaszt – írja az Időkép.

A következő napokban tovább enyhül az idő, bár sok felhő lesz felettünk, és időnként több tájegységünkön az esernyőkre is szükség lesz. Ugyanakkor dél-délnyugat, olykor nyugat felől egyre enyhébb légtömegek áramlanak fölénk, így a hajnalok is enyhébbek lesznek, és a délutáni csúcsértékek is egyre magasabban alakulnak.

Szerdán még általában 9 és 15 fok közötti maximumokra van kilátás, de csütörtökön és pénteken szinte mindenhol tavaszias hőmérsékletekre számíthatunk. Az Északi-középhegység térségében mérhetjük majd a legalacsonyabb maximumokat, de itt is több fokkal 10 fok felett alakulhatnak a délutáni értékek mindkét napon. Máshol általában 14 és 20 fok közé melegszik a levegő csütörtökön és pénteken is, a legmelegebb délnyugaton lehet, ott 20 fok körüli értékeket mutathanak a hőmérők.

Ugyanakkor csütörtökön szinte az egész országban élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati, majd a nyugatias szelet, helyenként viharos széllökésekre is számítani kell, de pénteken is előfordulhatnak még erős délies széllökések, erre elsősorban a Dunántúl északi felén mutatkozik esély. A tavaszias időben csütörtökön többfelé kialakulhat időnként eső, zápor, helyenként az ég is megdörrenhet, és egy-egy zivatar kialakulására pénteken is van esély.