Egy kisfiú műtétjére, jótékonysági célból gyűjtött pénzt lopott el egy vésztői nő

forint, pénz, csalás, biztosítási csalás Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 33 éves büntetlen előéletű vésztői nővel szemben, aki egy kisfiú műtétjére, jótékonysági célból gyűjtött pénzt lopott el. Az ügyészség indítványa szerint az okozott kárt is meg kell majd térítenie.

A nő rendszeres vásárló volt az egyik vésztői pékségben. 2022. január 13-án, a késő délutáni órákban is betért oda, s kávét, forró csokoládét fogyasztott az ott elhelyezett automata gépből. Közben – az eladó elfoglaltságát kihasználva – jogtalan eltulajdonítás szándékával elvette a pulton elhelyezett adománygyűjtő műanyag dobozt, melyben mintegy 60.000.-Ft készpénz volt. A pénzösszeget egy súlyos betegségben szenvedő vésztői kisfiú műtétjére gyűjtötték, jótékonysági célból, amely a dobozon is feltüntetésre került. A nő az ellopott pénzt ételre, cigarettára és alkoholra költötte, az okozott kár nem térült meg.

hirdetés

A Szeghalmi Járási Ügyészség a 2022. február 10-én kelt határozatát az eljárást 1 évi időtartamra felfüggesztette és elrendelte a terhelt pártfogó felügyeletét, tekintettel arra, hogy a terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte és vállalta az általa okozott kár részletekben történő megfizetését. Erre tekintettel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a terhelt magatartásának kedvező változása és az okozott kár megtérítése volt várható.

A Békés Megyei Kormányhivatal Pártfogó Felügyelői Szolgálata azonban az 1 év leteltével arról tájékoztatta az ügyészséget, hogy a pártfogolt az előírt kötelezettséget nem teljesítette, az okozott kárt nem térítette meg a pékség felé, ezért került sor most a vádemelésre – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.