Momentum: Szabadtéri kiállításon hívják fel a figyelmet a nőket érintő nehézségekre

Momentum Fotó: Körös Hírcentrum

A Momentum Mozgalom orosházi szervezete a nemzetközi nőnap alkalmából szabadtéri plakátkiállítást rendezett Orosházán, az Árpád-kertben.

hirdetés

A kiállítás egy hétig, március 15-ig tekinthető meg Orosházán, majd egy-egy hétig Mezőkovácsházán, Battonyán, végül Szarvason kerül kihelyezésre. A plakátok célja, hogy felhívják a figyelmet a nőket érintő rendszerszintű problémákra a munkaerőpiacon, a családon belül, az oktatásban, közéletben, egészségügyben. A szülészeti erőszak, a nemek közötti bérkülönbségek, a családon belüli erőszak mind-mind terítékre került. A tárlatot Németh Sándor megyei képviselő nyitotta meg, a védnöke Sebők Éva országgyűlési képviselő.

hirdetés

Nem ez az első alkalom, hogy a Momentum egy kiállítást valósít meg Orosházán, 2020-ban már szerveztek hasonló tárlatot a városban. Akkor már méltatlan módon elfeledett magyar nőket, az ő élettörténetüket mutatták be. Idén pedig azokra a nőket érintő ügyekre irányítják a figyelmet, amelyekről véleményük szerint túl kevés szó esik – emelte ki Sebők Éva. Hiszik, hogy a nőnap többre is érdemes, mint a virág és a csokoládé.

hirdetés