Elismerésben részesült Berczi László r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője

Berczi László rendőr elismerés Fotó: Police.hu

„Elnöki elismerés” kitüntetésben részesült Berczi László r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője.

hirdetés

A Békés Vármegyei Önkormányzat a közelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából 2023. március 10-én, Békésen ünnepi ülést tartott, amelyen Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára és Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke átadta az „Elnöki elismerés” díjakat.

Ilyen kitüntetésben részesült más, Békés vármegyéért tevékenykedő kiválóságok mellett Berczi László r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője is. Az ezredes 1989-ben határőrként szerzett főiskolai végzettséget, majd közrendvédelmi szakirányon képezte tovább magát. Az elmúlt több mint 30 évben mindvégig Békésben szolgált, először határrendészeti, közrendvédelmi szakterületen. Ezután elemző-értékelő tisztként is segítette a rendőrségi feladatok ellátását, majd a Gyulai Rendőrkapitányság Hivatalát vezette.

Berczi László rendőr elismerés
Fotó: Police.hu

A vármegyei rendőrfőkapitányságon 2008 óta dolgozik, 2010-től vezeti a Humánigazgatási Szolgálatot. Munkatársaival intézik a rendőrök szolgálati viszonyával, képzésével kapcsolatos ügyeket, a szakmai elismerésekhez kapcsolódó feladatokat. Megszervezik a szervezet életében fontos eseményeket, a biztonságért tevékenykedők megbecsülése szempontjából jelentőségteljes ünnepségeket. Végzik az orvosi, pszichológiai ellátást, és szükség esetén a rendőrök, rendőrségi dolgozók személyes életében történt eseményekhez kapcsolódó segítségnyújtást. Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás biztosítására, folyamatosan toboroznak, segítenek a hivatásos szolgálat iránt érdeklődőknek a képzésekre történő jelentkezésben, a tanulmányaikban, majd a szolgálati helyükre történő beilleszkedésükben.

Gyakorlatilag igyekeznek végig követni és segíteni a Békés vármegyében hivatásos szolgálatot, rendvédelmi feladatokat ellátók pályafutását. Az „Elnöki elismerésben” részesült Berczi László r. ezredes felelősségteljesen, magas színvonalon vezeti a szolgálatot, végzi az állomány megtartása, a rendőrség tevékenységének zavartalansága szempontjából kiemelten fontos feladatát.

Fotó: Police.hu

Police.hu

hirdetés