Autókat és kerékpárokat lopott egy férfi Vésztőn

lopott autóval balesetezett Szeghalomnál Fotó: Police.hu

Három autóval a tulajdonosok engedélye nélkül elhajtott és négy kerékpárt ellopott egy férfi a Békés vármegyei Vésztőn. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

Több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi ellen javasol vádemelést a Szeghalmi Rendőrkapitányság. A 23 éves fiatalember autókat és kerékpárokat vitt el különböző helyekről. Legutóbb 2023. január 27-én hajtott el a tulajdonos engedélye nélkül egy autóval Vésztőn. Napokkal korábban, 2023. január 15-én, szintén Vésztőn ugyanezt tette, a Kinizsi utcában ült be egy lezáratlanul parkoló kocsiba. Elindult, majd balesetet szenvedett, az autóval árokba sodródott. Ittasan és jogosítvány nélkül vezetett.

hirdetés

Tavaly év végén, karácsony első napján Vésztő és Szeghalom között, egy tanyánál ült be egy parkoló kocsiba, amiben benne volt az indítókulcs. A tulajdonos észrevette és utána ment, mire a férfi megállt, kiszállt a kocsiból és elszaladt, a rendőrök azonban elfogták.

lopott autóval
Fotó: Police.hu

Már ekkor sem volt jogosítványa, így jármű önkényes elvétele bűncselekmény mellett szabálysértési eljárás is indult ellene. Emellett az elmúlt hónapokban, különböző helyekről négy kerékpárt lopott el.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a 23 éves férfi ügyeivel kapcsolatosan a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, és az ellene indult büntetőeljárások iratait 2023. március 13-án egyesítve továbbították az ügyészségre.

Police.hu