Internetes csalásokat követett el, jogerős ítélet született

internet, csalás

A Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján 5 rendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 6 rendbeli csalás vétsége miatt 1 év időtartamú 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 41 éves büntetlen előéletű püspökladányi férfit, aki internetes csalásokat követett el.

hirdetés

Ezen felül a bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a férfi pártfogó felügyeltét, valamint kötelezte őt a sértettek részére okozott – korábban meg nem térült kár – megtérítésére is.

hirdetés

A férfi 2019 júniusa és 2020 márciusa között valótlan tartalmú hirdetéseket adott fel az egyik országosan ismert internetes apróhirdetési portálon, amelyekben olyan számítástechnikai alkatrészeket – így winchester-t, illetőleg videokártyákat – hirdetett eladásra, amelyekkel a valóságban nem rendelkezett. A vételár elutalását követően a férfi a megrendelt termékek helyett üres CD dobozokat vagy cserépdarabokat csomagolt be és küldött el a vevők részére.

Cselekményével országszerte 11 sértettet károsított meg, egyenként 30-85.000.-Ft kárt okozva a részükre, a férfi mindösszesen közel 600.000.-Ft vagyoni előnyhöz jutott. Az okozott kár egy része a nyomozás során részben lefoglalás, részben önkéntes megtérítés útján megtérült.

hirdetés