Pályaorientációs osztályfőnöki órát tartottak Nagybánhegyesen

Pályaorientációs osztályfőnöki óra

Osztályfőnöki órát tartott Butora Hajnalka, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója Nagybánhegyesen szerdán.

hirdetés

A Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda hetedik osztályos tanulói megtudták, hogy bár távolinak tűnik, hogy szűk egy év múlva dönteniük kell a továbbtanulásukról, már most el kell gondolkodni, hogy gimnáziumban, technikumban vagy szakképző iskolában szeretnék folytatni a tanulmányaikat, melyiknek mi az előnye és a hátránya.

Mivel a településen nincs középiskola, a diákoknak azt is át kell gondolniuk a szakirány mellett, hogy ingáznak-e vagy kollégiumi elhelyezést kérnek majd, illetve szintén fontos kérdés, hogy hány évet szeretnének tanulni, hiszen míg a szakképző iskola hároméves, a gimnázium négy-öt, a technikum pedig négy-hatéves képzést nyújt.

A kamara széles körű pályaválasztásban segítő tevékenységet végez a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával: osztályfőnöki órákon túl szülői értekezleteket szokott tartani, tanműhely- és üzemlátogatásokat szervez, szakmaismereti vetélkedőt, pályaorientációs táborokat és alkotópályázatot hirdet, illetve egyre nagyobb az igény az egyéni, pályaorientációs tanácsadásra is. Ezekről a térítésmentesen igénybe vehető tevékenységekről a 30/297-1343-as telefonszámon lehet érdeklődni.

 

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

hirdetés