A rendőri hivatással ismerkedhettek a diákok

rendőri hivatással ismerkedhettek a diákok Fotó: Police.hu

Pályaorientációs napot tartottak a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban, ahol a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportja is ott volt.

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak szervezett pályaorientációs napot 2023. április 1-jén a Békéscsabai SZC Szent Györgyi Albert Technikum és Kollégium vezetése. A rendezvényre meghívást kaptak a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály munkatársai és kutyavezetői is, akik látványos bemutatóval szemléltették a rendőrkutyák szerepét és hatékonyságát a rendőri munkában.

hirdetés

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai krimináltechnikai eszközökkel, bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatlapokkal, valamint lövészeti kiképzéshez használt eszközökkel mutatták be az érdeklődőknek a rendőri hivatás sokszínűségét.

A 8 órától 12 óráig tartó programon a Rendőrképző Akadémia, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kínálta lehetőségek mellett a leendő határvadászok oktatásáról, illetve a rendőrjárőrök 10 hónapos képzéséről is tájékoztatták a tanulókat.

Police.hu