Rekordszámú résztvevő a JóPálya vetélkedőn

JóPálya vetélkedő, iparkamara vetélkedő Fotó: Pintér Vince/BMKIK

Több mint 50 csapat jelentkezett a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara három fordulós vetélkedőjére. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott játékkal szeretnék elérni, hogy hogy a diákok önállóan is ismerkedjenek a szakmák világával.

Rekordot döntött idén a jelentkezők száma, több mint 50 csapat vette fel a kesztyűt és méretteti meg magát a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmaismereti vetélkedőjén. A versenyen a kamara nem azt szeretné megtudni, melyik hatodik-hetedik osztályos, három fős csapat a legerősebb, leggyorsabb vagy éppen melyiknek a legnagyobb a lexikális tudása. Sokkal inkább a fiatalok kreativitására kíváncsiak.

hirdetés

A játék persze soha nem cél nélküli: azt szeretnék elérni, hogy a gyerekek ismerjék meg a szakmákat, szélesítsék látókörüket és minél tájékozottabbak legyenek a szakmatanulási lehetőségek terén. Ennek a tudásnak a birtokában egyszerűbben döntenek majd, hol szeretnének továbbtanulni nyolcadik osztály után.

A verseny első fordulója, ahol egy kisfilmet kellett megtekinteni és válaszolni a kérdésekre, lezárult. A gyerekek most egy társasjátékon dolgoznak, amelyben lehet szó a pályaválasztási szempontokról, a középfokú iskolatípusokról, szakmákról, munkaerőpiacról, de bármi belefér, ami a pályaorientációhoz kapcsolódik. Ezt április 21-ig kell elkészíteni. A legjobb tíz csapat pedig május 11-én méri majd össze a tudását, immár személyesen, Békéscsabán, a ligetben.

JóPálya vetélkedő, iparkamara vetélkedő
Fotó: Pintér Vince/BMKIK
JóPálya vetélkedő, iparkamara vetélkedő
Fotó: Pintér Vince/BMKIK
JóPálya vetélkedő, iparkamara vetélkedő
Fotó: Pintér Vince/BMKIK

 

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara