Gulyás Gergely: marad a rezsicsökkentés a lakosságnak

élelmiszerárstop, árstop, szép kártya

Van forrás arra, hogy az átlagfogyasztásig megmaradjon a lakosságnak a rezsicsökkentés – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

hirdetés

A tárcavezető kiemelte: a kormány szerdai ülésén az energetikai helyzetet áttekintve megállapította, hogy minden forrás rendelkezésre áll a lakossági rezsicsökkentés fenntartására. Így mindenki számolhat azzal, hogy az átlagfogyasztásig nem lesz változás. Ez nem csak az év végig lesz így, ha van rá lehetőség, továbbra is így marad – tette hozzá. Hangsúlyozta: a megnövekedett energiaárak komoly nehézséget jelentenek a gazdaságnak.

hirdetés

Közölte: a végső menedékes szolgáltatásba tartozó vállalkozások és önkormányzatok, egyházak, alapítványok, ha december 31-ig nem kötöttek szerződést, akkor automatikusan az akkori árnak megfelelő kategóriába kerültek.

A kormány be fog avatkozni a szerződésekbe: mintegy 14 ezer ügyfélnek, vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, egyházaknak segítenek kedvezményes árszabással – mondta a miniszter.

Fotó: Budapest, 2022. július 30. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor

MTI

hirdetés