Több utca is megújul Medgyesegyházán

Magyar Közút, útfelújítás, önkormányzati Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Európai Uniós támogatásból valósítja meg belterületi útjainak fejlesztését. A Széchényi Terv Plusz Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett TOP_Plusz-1.2.3-21 Belterületi utak fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott sikeres pályázaton 133,79 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat. A projekt célja javítani a település önkormányzati tulajdonban lévő úthálózatának állapotát.

hirdetés

A fejlesztés keretében az alábbiak valósulnak meg:

  • Bocskai utca – Irányi utca útburkolat építése: Földút szilárd burkolattal történő ellátása 540 m hosszan.
  • Alkotmány utca útburkolat építése: Földút szilárd burkolattal történő ellátása 273 m hosszan.
  • Bánkút – Petőfi utca útburkolat felújítása, építése: Útburkolat építés, útburkolat felújítás 982 m hosszan.

A projekt keretében megvalósuló útfejlesztés eredményeképpen Medgyesegyháza város infrastruktúrájának állapota, értéke, valamint a lakosság életminősége, elégedettségi szintje javulni fog. A közutak megfelelő állapota hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez és a munkahelyteremtéshez.

A megvalósuló útfejlesztések révén a fejlesztés hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, a város népességmegtartó erejének fenntartásához, így a lakosság életminőségének pozitív változásához. Kiemelt fontosságú a helyi közszolgáltatások fejlesztése, így a közutak fejlesztése – amelyek az országos, ágazati szakpolitikai programokhoz kapcsolódva valósulnak meg.

A projekt konzorciumban kerül megvalósításra. A konzorcium tagjai Medgyesegyháza Városi Önkormányzat és a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal. A Békés Megyei Önkormányzati Hivatal a projekt megvalósítása során projektmenedzsmenti feladatokat lát el.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2024.12.31. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.medgyesegyhaza.hu oldalon olvashatnak.

hirdetés