Félrevezette a rendőröket egy eleki férfi, pénzbüntetést kaphat

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 47 éves büntetett előéletű eleki férfival szemben, aki súlyos bűncselekmény elkövetéséről valótlan bejelentést tett a rendőrségre.

hirdetés

A férfi 2022. november 13-án ittas állapotban ismeretlen körülmények között elhagyta a mobiltelefonját és 15.000.-Ft készpénzét, ezért 2022. november 14-én a reggeli órákban bement az Eleki Rendőrőrsre, hogy telefonja és pénze eltűnése miatt bejelentést tegyen, de nem talált senkit a rendőrőrsön.

Elhatározta ezért azt, hogy egy valótlan bejelentést tesz a rendőrségre, mely szerint bántalmazta az élettársát. Igy akarta elérni azt, hogy a rendőrök kimenjenek az eleki tartózkodási helyére, és így tehesse meg a bejelentését a telefonja és pénze eltűnése miatt. Így is tett: telefonon bejelentést tett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjához, és valótlanul azt állította, hogy a bejelentést megelőzően bántalmazta, „agyonverte a feleségét, adott neki egy nagy pofont is, aki elájult.”

A bejelentést követően a körülmények tisztázása miatt az Eleki Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre vonultak, akiket a terhelt élettársa sérülésmentesen fogadott és kijelentette, hogy a férfi őt nem bántalmazta.

A terhelt az intézkedő rendőröknek elismerte, hogy valótlan bejelentését azért tette, hogy a rendőrség kivonuljon, mivel máshogy nem tudta őket elérni, és bejelentést akart tenni a telefonja és pénze eltűnése miatt. A férfi cselekményével a rendőrséghez büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan valótlan bejelentést tett, ami bűncselekmény elkövetésére vonatkozott, de a bejelentésére nem indult büntetőeljárás.

hirdetés