Miklós Attila: A galambokkal szembeni küzdelmet elvesztette a város

működési, közgyűlés értékelés MSZP Békéscsaba, miklós Fotó: Körös Hírcentrum (archív felvétel)

A közelmúltban számolt be az áprilisi közgyűlés eredményeiről Miklós Attila és Fülöp Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő. A sajtótájékoztatón szó esett többek között a közösségi rollerekről és a galambok okozta nehéz helyzetről is.

A legutóbbi közgyűlésen mintha kevesebb napirendi pontot tárgyalt volna a testület – kezdte a tájékoztatót Miklós Attila. A közgyűlés napirenden kívül egyeztetett az elszaporodott galambok ellen szóba jöhető lépésekről. A Városgazdálkodási Kft. ugyan lehetőségeihez mérten mindent igyekszik megtenni, ezek az intézkedések kevésnek bizonyulnak. Korábban főleg a belvárosban okozott ez a helyzet problémát, mostanra azonban több intézmény, a lakótelepek, a vasútállomás környéke is érintett. Ráadásul a költési időszak tovább fogja növelni a galambok számát.

hirdetés

A közösségi rollerek bevezetésével kapcsolatban ugyancsak több aggályos kérdést is felvetettek a képviselők a cég megjelent ügyvezetőjének. Többek között a balesetveszélyes közlekedés és az úton-útfélen elhagyott járművek miatt is többen aggódnak. Összesen 73, egy négyzetméteres területet jelölnek majd ki városszerte, ahol a rollereket le lehet tenni. De ennek a négyzetnek az öt méteres sugarú körében is leállítható, ha sokan szeretnék egy adott helyen hagyni. Miklós Attila a város kialakítása, az úthálózat miatt hasznosnak gondolja a rendszer elindítását. Mivel több területen autóval nem lehet járni, a leggyorsabb közlekedési mód a kerékpározáson kívül a gyaloglás a belvárosban, ehhez jöhet még hozzá a roller.

Fülöp Csaba hozzátette, ha például egy nagyrendezvény van a városban, az üzemeltető cég is alkalmazkodni fog ehhez, lehetőséget teremt majd, hogy még több roller férjen el egy-egy lerakónál. A három hónap próbaidő alatt remélhetőleg számos, esetleg fellépő probléma elő fog jönni, és azokat gyorsan tudják majd orvosolni. A rollerek közlekedésére vonatkozó szabályok ugyancsak formálódnak, ezekről tájékoztatni fogják a lakosságot.

A levegőminőség mérésével kapcsolatban a képviselő kifejtette, a javítás érdekében már számos intézkedés történt Békéscsabán. A földes utak aszfaltozása és több más infrastrukturális fejlesztés szintén hozzájárult ehhez.

 

Ez is érdekelheti: