1,1 kilométeres szakaszon újul meg a Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út

megújul az út Kétegyháza Fotó: Herczeg Tamás / Facebook

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Békés megyében a TOP-1.3.1-15-BS1-2021-00003 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Békés megyében III” című projektet. A projekt részeként megújul a 4434-es jelű Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út 1,1 kilométeres szakasza. A projektet a társaság bruttó 2,566 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,1 kilométeren újul meg a 4434-es jelű út 9+757 és 10+905 kilométerszelvények közötti szakasza. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 60 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

hirdetés

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházás ünnepélyes nyitó eseményén, 2023. április 19-én beszédet mondott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Cserkúti András a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és Dr. Rákócziné Tripon Emese, Kétegyháza polgármestere.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

hirdetés