Lopások, rongálás, elfogás miatt volt szükség rendőri intézkedésre

rendőrség, kék, Gyulán Illusztráció: Körös Hírcentrum

Elfogások, rongálás, illetve lopások miatt történtek rendőri intézkedések.

Az Orosházi Rendőrkapitányság járőrei 2023. április 21-én előállítottak egy gyulai nőt, aki ellen a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja lopás bűntett miatt elfogatóparancsot adott ki. Az 50 éves nőt a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

hirdetés

A Szeghalmi Rendőrkapitányságra 2023. április 22-én reggel érkezett bejelentés arról, hogy Vésztőn megrongáltak egy kézi erővel nyitható zsilipet. Az emiatt átfolyó víz nem veszélyeztetett lakóházakat, de a zsilipben egymillió forint kár keletkezett. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat a rendőrök azonosították, és mindkettőjüket gyanúsítottként kihallgatták.

Geszt külterületéről 2023. április 22-én elloptak egy vadriasztásra használt gázágyút. A rendőrök kiderítették, hogy az eszközt a benne lévő akkumulátorral és gázpalackkal együtt két geszti férfi vihette el. Mindkettőjüket elfogták, egyiküknél megtalálták a gázágyút. A 23 és 28 éves férfiak ellen a Sarkadi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség egyik útlevélkezelője 2023. április 22-én 22 óra körül elfogott egy belépésre jelentkező román állampolgárt, aki ellen Magyarországon, az egyik vármegyei rendőrfőkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt folytat büntetőeljárást. A férfit átadták az ügyében eljáró rendőröknek.

Az Orosházi Rendőrkapitányság 2023. április 24-én szabálysértési őrizetbe vett egy orosházi férfit, mert Orosházán, egy bolt előtt, egy kerékpár kosarából ellopott egy táskát. A férfit a rendőrök tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják – írja a Police.hu.