Nagyszülei házában termesztette a kannabiszt

nagyszüleinél termesztette a kannabiszt Fotó: Police.hu

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 9 hónap időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 23 éves büntetlen előéletű kunágotai férfit, aki nagyszülei házának kertjében termesztett kendernövényeket.

hirdetés

A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét is, ezen felül elkobozta a nála talált 13 tő kannabisz növényt, illetőleg kötelezte őt az eljárás során felmerült, 260.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt köteles a jogszabályban vagy a bírósági határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, illetőleg a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

A fiatal férfi 2022. évben ismeretlen személytől kannabisz növény magokat szerzett meg, amelyeket Kunágotán, a nagyszülei tulajdonát képező családi ház általa művelt kertjében a kukorica növények közé elültetett és azokat rendszeresen gondozta, locsolta. 2022. július 06-án foganatosítottak rendőri intézkedést a helyszínen, amelynek során 13 egyed kannabisz növényt találtak és foglaltak le, amelyeket a terhelt saját fogyasztásra termesztett. A terhelttől vett vizeletmintából is kimutatható volt a kenderből készült kábítószerek hatóanyaga – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés