Ukrán kormányzó: az orosz erők csapást mértek Herszonra

Az orosz erők hétfő este újabb csapást mértek a dél-ukrajnai Herszonra, eddig egy civil sérültről érkezett jelentés – közölte Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon.

A tisztségviselő hozzátette, hogy családi házak gyulladtak ki a támadás következtében a megyeszékhelyen. A Herszon megyei kormányzói hivatal arról tájékoztatott, hogy a régióban lévő Kizomisz település környékén két irányított bombát dobtak le az orosz erők.

hirdetés

Az ukrán vezérkar esti helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg hétfőn több mint harminc orosz támadást vert vissza Donyeck megyében, a harcok epicentrumában változatlanul Bahmut és Marjinka települések állnak.

A jelentés szerint a nap folyamán az oroszok 19 rakétacsapást indítottak – az ukrán erők 15 ellenséges rakétát semmisítettek meg -, továbbá 13 légicsapás hajtottak végre és 13-szor nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel. Az ukrán légierő eközben négy csapást mért orosz katonai koncentrációs területekre, a rakéta- és tüzérségi csapatok pedig eltaláltak egy orosz parancsnoki állást, két fegyver- és katonai felszerelés-összpontosulást, két lőszer- és egy üzemanyagraktárt.

MTI