A 25 fokot is átléphetjük kedden

napsütés, nyár Fotó: Körös Hírcentrum

Nyárias meleg lesz kedden keleten, nyugatra közben felhősebb, csapadékosabb időt hoz a front – számolt be az Időkép.

Kedden kissé felemás lesz hazánk időjárása. Míg a keleti, délkeleti országrészben naposabb, nyáriasan meleg időre lehet számítani, addig nyugaton felhősebb, csapadékosabb, kicsit hűvösebb időre kell készülni.

hirdetés

Nyugatról egy hullámzó frontrendszer éri el az országot, ami erősen felhős, borongós időt okoz a nyugati országrészben. A délutáni és esti órákban már egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor a Dunántúlon. A csúcshőmérsékletek itt 16-23 fok között alakulnak, a Tiszántúlon azonban ennél melegebb időre készülhetnek.

Keleten főleg fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, és kevés esély lesz a csapadékra. A lassan araszoló front előtt feltámadó déli, délkeleti szél pedig melegebb levegőt szállít az ország ezen részébe. Ennek eredményeként a legmagasabb hőmérséklet 21-25 fok között alakul majd, de délkeleten néhol 25 fok fölé is melegedhet a levegő.

Így május második napja nagy eséllyel nyári napot hozhat. Az ezt követő napokban azonban többfelé fordulhat elő eső, zápor, ami pár fokkal lehűti majd a levegőt – írja a portál.