Ukrán szárazföldi erők parancsnoka: az ukrán csapatok ellentámadásba mentek át Bahmutban

A Donyeck megyei Bahmutban az ukrán csapatok ellentámadásokkal kényszerítették az orosz erőket több állásuk elhagyására, Liman térségében pedig visszaverték az összes ellenséges támadást, és tíz orosz katonát ejtettek fogságba – számolt be hétfőn Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsoka a védelmi minisztérium médiaplatformja, a Military Media Center Telegram-csatornáján.

“Az előrehaladás érdekében az ellenség maximális erőfeszítéseket tesz, és nem számol semmivel. A jelentős veszteségek ellenére folyamatosan harcba vetnek újabb és újabb Wagner-rohamcsoportokat, más magáncégek harcosait és ejtőernyősöket. Az ellenségnek azonban nem sikerül bevennie Bahmutot” – fejtette ki Szriszkij. Hangsúlyozta, hogy a helyzet meglehetősen bonyolult, ugyanakkor a város egyes részein az ukrán egységek ellentámadásba lendültek, és néhány állást elfoglaltak.

hirdetés

A főparancsnok szerint továbbra is intenzív harci cselekmények folynak Bahmut irányában, de az orosz erők még nem tudták áttörni az ukrán állások védelmét. A szintén Donyeck megyei Liman irányában az ukrán erők számos támadást visszavertek az elmúlt napokban, az orosz erőknek nem sikerült az ukrán állásokat elfoglalniuk, súlyos veszteségeket szenvedtek – tájékoztatott Szirszkij.

Közben a hétfőre virradó éjjel a Dnyiporpetrovszk megyei Pavlovhrad város ellen végrehajtott orosz rakétatámadás civil sérültjeinek száma 34-re nőtt, öt gyerek van közöttük. Két nőt az intenzíven ápolnak – közölte Szerhij Liszak, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

MTI