Négy ittas vezetőt állítottak elő a rendőrök Békésben

kék, ittas vezetés, ellenőrzés Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Békés vármegyében a rendőrök négy férfit állítottak elő azért, mert úgy vezettek, hogy a szervezetükben a szondáztatás eredménye szerint alkohol volt. Egyiküknek nincs jogosítványa, őt őrizetbe vették.

Az elmúlt napokban négy férfi ellen indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás Békés vármegyében. Egyiküket, egy 23 éves pétervásárai férfit 2023. április 29-én igazoltatták a rendőrök Békéscsabán, a Jókai utcában. Ő személygépkocsival volt, a vezetői engedélyét el is vették.

hirdetés

Két nappal később, 2023. május 1-jén szintén Békéscsabán, a Bethlen utcából állítottak elő a rendőrök egy férfit, mert az elektromos kerékpárját gépi üzemmódban használta, és a szonda ittasságot jelzett nála. Másnap, 2023. május 2-án 1 óra 30 perc körül Békéscsabán, a Vaskapu utcában egy személygépkocsit vezető férfinél merült fel a gyanúja annak, hogy ittasan ült a volán mögött. Ráadásul jogosítványa sincs, így az ittas vezetés miatt büntetőeljárás indult ellene, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják.

Egy órával később Sarkadon, az Ady Endre utcából állítottak elő a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltség határrendészei egy autóst, akinél szintén alkoholfogyasztást jelzett a szonda. Neki volt jogosítványa, de csak az intézkedésig, mert a Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei büntetőeljárást indítottak ellene és bevonták tőle.

Police.hu