Folytatódik a dánfoki szabadstrand fejlesztése

Dánfoki üdülő fejlesztés Fotó: Körös Hírcentrum

Békés Város Önkormányzata sikerrel pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázati kiírásán, amelynek keretén belül 86 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból.

hirdetés

Békés Város egyik fő turisztikai vonzereje a Békés-Dánfoki Üdülőközpont, melynek szerves része a szabadstrand. Jelen projekt keretében ezen természetes fürdőhely fejlesztése valósul meg. A tervezett fejlesztés egyrészt az infrastruktúrát érinti: fedett közösségi tér fejlesztése, napvitorla rendszer telepítése, rögzített asztalok, padok kihelyezése történik meg.

hirdetés

Kiépítésre kerül egy nagyobb betonozott tér sportolási célokra, ezen kívül eszközbeszerzés is tervezett a projektben. Így vízparti nyugágyak, hang- és fénytechnikai rendszer, értékmegőrző szekrények, homoktisztító gép, különböző vízi szórakoztató elemek kerülnek megvásárlása.

Kálmán Tibor, Békés város polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón azt is elmondta, egy korábbi TOP-os pályázat keretében kihelyeztek egy rendezvénysátrat a területre, ami alá most szilárd burkolat fog kerülni. Ezáltal kisebb-nagyobb rendezvények, akár esküvők is megvalósíthatóak lesznek. A gastro komplexum fedését is bővítik, így egy nagyobb társaság befogadására lesz alkalmas. Bővül továbbá a strand népszerű eleme az úszó ugrálóvár is. Kálmán Tibor hangsúlyozta: a soron következő fejlesztéseknek köszönhetően a Békés-Dánfoki Üdülőközpont még vonzóbb lesz a kikapcsolódásra vágyóknak.

A Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Bak Ádám elmondta: már régóta készülnek a nyári szezonra. Önerőből felújították a vendégházat. Komplett fürdőszoba, vizesblokk és szálláshely felújítás valósult meg. Emellett megkezdődött a Körépület néven elhíresült szállásegység fejlesztése is.

A Békés-Dánfoki Üdülőközpontban felpezsdül az élet az idei nyáron, hiszen különböző rendezvénynek ad majd otthont. Újra visszatérnek a gólyatáborok, a honvédelmi táborok, sporttáborok, de lesznek horgásztáborok is. A június 1-jén megrendezésre kerülő, ingyenes tűzoltónapon a lánglovagok tartanak majd bemutatókat. Június 9-10-11-én pedig egy háromnapos zenés-autós fesztiválra várják az érdeklődőket, ahol legalább 1000 luxus és sport autót csodálhatunk majd meg.

hirdetés