Hazavitte a talált pénztárcát, nem kellett volna

pénz, pénztárca, forint Illusztráció: Pixabay.com

Tótkomlóson egy boltban felejtette egy vásárló a pénztárcáját. A megtaláló elvitte, ezért büntetőeljárás indult ellene. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Pénztárcát talált egy vásárló egy boltban 2023. március 12-én Tótkomlóson. Egy nő felejtette a pulton a piros tárcát, benne voltak az iratai és néhány ezer forint. A férfi ahelyett, hogy szólt volna az eladónak, vagy az iratok alapján megkereste volna a tulajdonost, hazavitte a tárcát. A boltban van biztonsági kamera, a felvétel alapján azonnal ki is derült, ki követte el a bűncselekményt.

A rendőrök elmentek a férfihez és elszámoltatták, a szemetesében megtalálták a pénztárcát az iratokkal, a házában pedig a pénzt. Az Orosházi Rendőrkapitányság a 22 éves fiatalember ellen büntetőeljárást indított, a nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és 2023. május 4-én megküldték az ügy iratait az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a talált dolgot nem lehet megtartani, azt mielőbb meg kell próbálni visszajuttatni a tulajdonosának. Ha vannak benne elérhetőségek, ezt meg lehet tenni közvetlenül, ha nincsenek, le kell adni a helyi önkormányzatnál talált tárgyként. Utóbb a gyanúsítottá vált férfi is azt mondta: egy hirtelen ötlet volt, hogy eltette a talált tárcát, sajnálja az egészet.