Ittasan vezetett egy férfi Dobozon

ittasan ment oszlopnak Dobozon Fotó: Police.hu

Főzés közben italozott, de elfogyott az alapanyag, ezért kocsiba ült és elment a boltba egy férfi Dobozon. Jobban járt volna, ha először bevásárol, mert így rendőri intézkedés lett az anyagbeszerzés vége. Az ügyének iratai a rendőrségről az ügyészségre kerültek.

Sokáig volt úton, ezért hazatérve házi kosztra vágyott egy férfi 2023. február 2-án Dobozon. Elkezdett főzni és közben italozni, de elfogyott az alapanyag. Úgy döntött, kocsiba ül és elmegy vásárolni. A bolt előtt megállt, tolatni kezdett, de nekiütközött egy villanyoszlopnak. Bement az üzletbe, majd miután megvett mindent, amit akart, beült a kocsiba és hazaindult.

hirdetés

Egy férfi, aki látta, mit csinált, szólt neki, hogy álljon meg, de nem hallgatott rá. A szemtanú attól tartott, a közeli forgalmasabb úton a férfi balesetet okozhat, ezért hívta a rendőrséget. A boltban is furcsán viselkedő vásárlót a rendőrök orvosi vizsgálatra vitték, és kiderült, hogy ittasan vezetett.

Kihallgatásán ezt nem is tagadta és hozzátette, hogy nagyon rosszul döntött. Nem kellett volna elindulnia a kocsival úgy, hogy előtte alkoholt ivott. Büntetőeljárás indult ellene, és az ittas vezetés miatt a jogosítványát is bevonták, pedig a vezetői engedély kellett a munkájához. Ha először bevásárol és utána italozik, ez nem történik meg. De mivel felcserélte a sorrendet, vádat emelhetnek ellene. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei az ügyének vizsgálatát befejezték, és a járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt indult nyomozás iratait 2023. május 3-án továbbították az ügyészségre.

Police.hu