Idén is „Közlekedik a család!”

Közlekedik a család játék

Interneten és a verseny napján, a békéscsabai helyszínen is lehet jelentkezni a népszerű vetélkedőre.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőjét. Az országos döntőn minden évben a megyei versenyeken legjobban teljesítő csapatok vesznek részt. Békés vármegyében 2023. június 10-én lesz alkalmuk a vállalkozó kedvű családoknak arra, hogy összemérjék tudásukat.

hirdetés

A szervezők a közlekedéssel kapcsolatos, játékos és szórakoztató feladatokkal a békéscsabai Škoda márkakereskedésben, a Szarvasi út 74. szám alatt várják majd az érdeklődőket. A kiírás szerint a két szülő mellett legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeknek is részt kell vennie a versenyben. Feltétel, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel. A megmérettetésen a közlekedési szabályokra, az elsősegélynyújtásra és a rendőri karjelzésekre vonatkozó kérdések, gyakorlati feladatok is lesznek.

A versenyen legjobban teljesítő család képviseli majd megyénket az országos döntőn, amelynek fődíja egy Škoda Fabia személygépkocsi.

A „Közlekedik a család” vetélkedőre előzetesen, a program weboldalán lehet regisztrálni, de a szervezők 2023. június 10-én 9 és 12 óra között a helyszínen is fogadják a jelentkezéseket. A feladatok körülbelül másfél óra alatt teljesíthetők.

Police.hu