Remekeltek a Békés vármegyei diákok az országos rendészeti tanulmányi versenyen

rendészeti tanulmányi verseny Fotó: Police.hu

Remek teljesítményt nyújtottak a Békés vármegyei diákok az országos rendészeti tanulmányi versenyen. A vármegyei rendőrfőkapitány gratulált a teljesítményükhöz és a felkészítőik munkáját is megköszönte.

hirdetés

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ 2023. április 19-én rendezte meg a 2023. évi Országos Középiskolai Rendészeti Egyéni Tanulmányi Versenyt. A Békéscsabai Szakképzési Centrum diákjai remekült helyt álltak, a rendészeti tagozatosok mezőnyében a Nemes Tihamér Technikum és Kollégium fiataljai gyakorlatilag kisajátították a dobogót, megszerezték az első három helyezést. A győztes Balázs Gergely lett, mögötte Kis Dominik, a harmadik helyen pedig Makai Mihály végzett, mindhárman a 12/E osztályba járnak és Sándor Gábor készítette fel őket a versenyre.

hirdetés

A közszolgálati ügyintéző szakos hallgatók versenyében a Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium tanulója, Kis Brigitta második helyezést ért el. Neki nem ez az első sikere, hiszen tavaly a rendészeti tagozatosok között, akkor még a Nemes Tihamér Technikum színeiben első lett. Ezúttal dr. Molnár Zsolt és Szijjártó Sándor segítségével készült fel a megmérettetésre.

A példás teljesítményt nyújtó diákokat és felkészítőiket 2023. május 10-én a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon köszöntötte Vörös Ferenc r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány. Örömét fejezte ki, hogy a rangos országos megmérettetésen a diákok ilyen remekül helyt álltak, szorgalmukkal, a rendészet iránti érdeklődésükkel, lelkesedésükkel, és tudásukkal ki tudtak tűnni a rendkívül népes mezőnyből. A középiskolai rendészeti képzések jó bázisai a rendőrképzéseknek, a járőrképzéstől kezdve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészeti Karának különböző szakjaira is megfelelő szintű felkészültséget adnak. Így a tanulmányi versenyben most kiváló eredményt elért diákok és társaik már megtették az első lépéseket a hivatásos szolgálat felé.

A vármegyei rendőrfőkapitány elmondta: reméli, hogy amikor a kiváló teljesítményekhez gratulált, a leendő munkatársaival fogott kezet. Bízik abban, hogy a már most sikeres fiatalok a rendészeti pályán maradnak és a kihívások teljesítésével szép eredményeket érnek el, példás karriert futnak be.

Fotó: Police.hu

hirdetés