Újabb 13 jelentkező kezdi el a 10 hónapos rendőrjárőr képzést Szegeden

új járőrök Szegeden Fotó: Police.hu

A leendő új rendőröket Békés vármegye rendőrfőkapitánya fogadta. A toborzás emellett folyamatos, várják a rendőri pálya iránt érdeklődőket.

hirdetés

Folyamatosan zajlik a próbaidős rendőrök 10 hónapos képzése Szegeden a Rendvédelmi Oktatási és Kiképző Központ Járőr Tagozatán. Békés vármegyéből 13-an kezdik meg tanulmányaikat május hónapban, ők sikeres vizsgát követően júliusban próbaidős rendőr őrmesterek lesznek a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségen. Tanulmányaikat emellett Szegeden tovább folytatják. Vörös Ferenc r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány 2023. május 11-én személyesen kívánt sok sikert a tanulmányaikhoz és reményét fejezte ki, hogy mindannyian megtalálják számításikat és örömüket lelik majd választott hivatásukban.

A tanulók leendő parancsnokukkal Stir Mihály r. alezredessel, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség megbízott vezetőjével is megismerkedhettek, aki szintén kifejezte jókívánságait és biztosította őket arról, hogy minden segítséget megkapnak majd a szakmai fejlődéshez és a zavartalan munkavégzéshez.

A toborzás továbbra is folyamatos, várják a rendőri hivatás iránt érdeklődő pályaválasztók, és pályamódosítást tervezők jelentkezését. A képzések a jelentkezők számától függően indulnak. A toborzó rendőrök 2023. május 16-án 8 óra 30 perctől 9 óra 30 percig a Szeghalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán fogadják az érdeklődőket. Másnap, május 17-én 11 óra és 13 óra között Békéscsabán, a Csaba Centerben adnak majd felvilágosítást, május 18-án pedig 9 óra és 10 óra között a Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán állítanak fel standot a szakemberek.

Fotó: Police.hu

Az oktatásról, a végzett rendőrök feladatairól minden információ megtalálható a rendőrség honlapján. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata pedig munkaidőben a 66/ 523-700-as telefonszámon hívható. A toborzással foglalkozó szakemberek készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére, válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Police.hu

hirdetés