Remekeltek a Békés megyei kézművesek

békés megyei kézművesek verseny

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt pályázaton a Békés megyei kézműveseink ismételten kimagaslóan szerepeltek. A 12 Békés megyei pályamunkából 8 Kézműves Remek Díjat vehetett át, Remekek Remeke Díjban (aki már ötször nyerte el a Kézműves Remek Díjat) egy pályázó részesült, két pályamunkát kiállításra ajánlottak.

2023. április 14-16 között Egerben tartották a Magyar Kézműves Remek második körös bírálata során győztesnek nyilvánított pályamunkák ünnepélyes díjátadóját a Kézművesség ezer éve című rendezvényen. A hét Kézműves Remek, illetve az egy Remekek Remeke díjban részesülő pályaműveket csütörtökön állították ki a Békés Megyei Kerekesdelmi és Iparkamara Hunyadi téri székházában, ahol az alkotók ünnepélyes keretek között átvehették az okleveleiket.

hirdetés

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, 20 éve hirdette meg először a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Remekek Remeke pályázatot. Idén 93 kézműves nevezett be országszerte, ebből ötven díjazott volt és az ötvenből nyolc Békés vármegyei, ami nagy büszkeségre ad okot.