Szinte mindent ellopott a szeghalmi házból

lopás Szeghalmon Fotó: Police.hu

Lakatlan házba ment be egy férfi Szeghalmon és több mint 200 ezer forint kárt okozott. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

hirdetés

A Szeghalmi Rendőrkapitányságra 2023. május 2-án érkezett bejelentés arról, hogy több mindent elloptak egy lakatlan házból Szeghalmon. Amikor a tulajdonos szétnézett az épületben azt látta, hogy hiányzik a konyhaszekrény, a bojler, illetve szétverték a fürdőszobában a kádat és a vasból készült részeit elvitték. A fűtéscsöveket is kitépték a falból.

hirdetés

A rendőrök rövid idő alatt kiderítették, ki okozhatta a kárt, és a férfit még a bejelentés napján ki is hallgatták gyanúsítottként. Nem tagadta, hogy többször járt a házban, olyan dolgokat keresett, amiket eladhatónak gondolt. A csöveket, bojlert, a kád darabjait felvásárlónál tette pénzzé.

A rendőrök a lopott dolgok egy részét lefoglalták, majd a férfi ellen indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket két hét alatt elvégezték és a büntetőeljárás iratait 2023. május 18-án vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségre – írja a Police.hu.

hirdetés