Több zsák szemetet rakott le az erdőben, de lebukott az orosházi férfi

szemetelt az erdőben Fotó: Police.hu

Egy erdő szélén próbált meg megszabadulni az udvarán felgyűlt hulladéktól egy orosházi férfi. Több zsák szemetet rakott le, de lebukott. Büntetőeljárás indult ellene, amelynek iratait a rendőrség a napokban vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

hirdetés

Az Orosházi Rendőrkapitányságra 2022. október 24-én érkezett bejelentés arról, hogy valaki nagyobb mennyiségű szemetet rakott le Orosházán, a Monori ugarok területén. A rendőrök több zsák szemetet, műanyag flakonokat, háztartási hulladékot, papírt és bútorokat is találtak ott. Az adatgyűjtés során a nyomozók eljutottak egy 25 éves helyi férfihoz, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi beismerte, hogy ő vitte ki oda a szemetet egy kézikocsival.

Elmondta, gyakran előfordult vele, hogy elfelejtette kihúzni a kukát az utcára, így a hulladékszállítást végző cég nem tudta elvinni tőle a szemetet. A zsákokat egy ideig a háza udvarán tárolta, de a felesége egyre jobban haragudott rá, ezért így akart megszabadulni a zsákoktól.

Az Orosházi Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított büntetőeljárást ellene. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az eljárás iratait 2023. május 12-én továbbították az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés