Folytatódik a nyárias meleg, de záporok, zivatarok is jöhetnek

naplemente, időjárás Fotó: Körös Hírcentrum

A következő napokban is folytatódik a kora nyárias idő, de a napsütés mellett minden nap kialakulhatnak záporok, zivatarok – írja előrejelzésében az Időkép.

A nyárias idő a következő napokban is kitart, délutánonként többfelé meghaladjuk majd a 25 fokot, a legmelegebb tájakon továbbra is lehet 28-29 fok. A napsütés azonban nem lesz zavartalan, a délutáni órákban gomolyfelhők képződnek, illetve kedden a nap második felében északnyugat felől is érkezhetnek vastagabb felhők.

Több-kevesebb zápor, zivatar szinte minden nap kialakulhat a hét első felében: hétfőn délen és a Dunántúl nyugati részén, kedden napközben nyugaton, északnyugaton és néhol délen, míg éjjel a Dunántúlon, szerdán pedig főként az ország keleti felén fordulhatnak elő nagyobb eséllyel konvektív csapadékgócok. Záporokat, zivatarokat követően átmenetileg hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

A szél hétfőn és kedden inkább csak zivatarok környezetében támadhat fel, szerdán a Dunántúlon már többfelé megerősödik az északi-északnyugati szél.