Az ukrán légierő objektumaira mért csapásról számolt be az orosz katonai szóvivő

Nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel hajtott végre csoportos csapást az ukrán légierő rádiófelderítő központjaira és légi eszközeire a Kirovohrad megyében lévő Kanatove, valamint a Dnyipro repülőterén az orosz hadsereg – közölte a szombati hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok a támadást sikeresnek minősítette. Azt mondta, hogy pénteken, válaszul a Herszon megye és a Krím közötti csongari közúti híd elleni csapásra, a Hmelnyickij megyei Sztarokosztjantyiniv településen az orosz haderő megsemmisített egy Storm Shadow manőverező repülőgépeket tároló raktárt.

hirdetés

A Konasenkov által ismertetett beszámoló értelmében az ukrán fegyveres erők a donyecki régió déli részén és Zaporizzsja megyében, illetve Donyeck körzetében sikertelenül próbálkoztak támadással. Ennek eredményeképpen az első frontszakaszon több mint 170 katonát, valamint egyebek között három harckocsit, három gyalogsági harcjárművet, 12 páncélozott harcjárművet, egy francia gyártmányú CAESAR önjáró tüzérségi löveget és egy amerikai gyártmányú M777-es tarackot, a másodikon pedig több mint 245 katonát, és egyebek mellett egy páncélozott harcjárművet és két lőszerraktárt veszítettek. Az érintkezési vonal többi pontján az orosz szóvivő szerint további több mint 170 ukrán katona esett el. Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek szombaton a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.

MTI