Bántalmazáshoz vezetett a közös italozás

veszélyes, Közokirat, Autót, Gyulán, bántalmazták, kaszaperi, Jogosítvány, őzet, Békés, Garázdaság, ittas vezető, pénztárcáját, Határsértőket, közlekedési, Nagykamaráson, rendőrök, Játékkonzolokat, vésztőn, gyermekpornográfia, előállítás, Szarvason, nagykátai, hétvégi, kábelt, Jármű, engedély, Bódult, balesetnél, Garázdaság, Körösladányban, Letartóztatásban, Berúgta, fellökött, Lopás, Kétegyháza, késelt, Betörte, Testi sértés, Dobozon, kerékpáros, ittas, román, család, szombat, Ittasan, Szarvas, Békéscsaba, Mezőberényben, Füzesgyarmat, bántalmazott, mezőkovácsházi, lopott, Elek, rendszám, Gyomaendrőd, Közokirat, ütközött, Mezőhegyesen, távoltartó, kábítószert, mezőgyáni, interneten, jövedéki, fizetés, Mezőberényben, Építőanyagot, zebra, Csanádapácán, Körösladányban, német, Tehervonaton, Okányban, bántalmazott, sértett, Pusztaföldváron, Kaszaperen, kondoroson, kerékpárt, emberölés, határsértő, bűnbanda, vonaton, Nagybánhegyes, lakatlan, végegyházi, parkoló, segédmotor, rendszámot, lengyel, Csárdaszálláson, mentősnek, pénzt, szeghalmi, mezőkovácsházán, Sínek, Battonyán, kevermesen, kevermes, testi sértés, közokirat, Pusztaföldvár, rablás, pénztárcát, sorompó, Végegyházán, pszichoaktív, baleset, férfi, Füzesgyarmaton, határsértőt, biciklis, Nagyszénáson, gyermekeit, Gádoroson, győrújbaráti, Dombiratoson, kábítószer, Kevermesen, Medgyesegyházán, garázdaság, dévaványán, békésen, ukrán, orosházán, Lovaskocsit, Szarvason, elfogás, robbanómotoros, távoltartás, Közokirat, Közlekedés, Testi sértés, mozgáskorlátozott, Megütött, lopás, közokirat, Medgyesegyházán, savval, prostitúció, sarkadi, lopott, francia, rendőrök, gyomaendrődön, Újkígyóson, Csalás, békési, Csorváson, eltűnt, koronavírus, kábítószer, békéscsabai, orosházi, Dobozon, megütötte, rendőrség, gázolajat, békés, hangszertokot, lopott, otthonukban, kevermesen, Őrizetbe, nagyszénáson, Garázdaság, Kétegyházán, Vésztőn, idős, garázdaság, szeghalmon, idős, alkalmi, Muronyban, körözés, önkormányzati, sarkadon, láncra, kétegyházi, szarvason, gyalogost, lányt, magyarbánhegyesen, kerekegyházi, szabálysértés, tótkomlóson, Lopás, rendszámát, jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

Egy 58 éves orosházi férfi és 35 éves fia az egyik helyi italmérőben bántalmazták a sértettet. Ellenük társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az idősebb férfi 2023. március 25-én a kora esti órákban az egyik orosházi italmérőben a pultnál ülve italozott és beszélgetett a sértettel. Ennek során a férfi ittasságából kifolyólag hirtelen dühbe gurult és kiabálni kezdett a sértettel, majd egy alkalommal meg is ütötte, mire ő visszaütött. Ezt észlelve a férfi fia, a bűncselekmény másik elkövetője – aki a pult közelében italozott – odalépett. Egy alkalommal, ököllel állon ütötte sértettet, mire a pultos közéjük állt és kitessékelte a két férfit a kocsmából. Ezután a sértett is kilépett az italmérő ajtaján, és a fal mellett oldalazva megpróbált észrevétlenül távozni a helyszínről.

hirdetés

Ezt észlelve azonban a két férfi odalépett a sértetthez, aki erre, elkerülendő a további konfliktust, kézzel eltaszította magától az idősebb férfit. Mire apa és fia is testszerte ütni és rugdosni kezdték. A sértett pedig az ütlegelés hatására az idősebb férfival együtt a földre került. Az idősebb férfi a földön fekve is tovább ütötte sértettet, aki próbált védekezni. Mire a fiatalabb férfi álló helyzetből több ökölütést mért a földön fekvő sértett fejére. Majd ezt követően több alkalommal fejbe is rúgta őt. A fiatalabb férfi akkor hagyott fel a már magatehetetlen sértett bántalmazásával, mikor a járókelők közül többen lefogták.

A két férfi ezen kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az italmérő vendégeiben, valamint az azt észlelő járókelőkben megbotránkozást, illetőleg riadalmat keltsen. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Azonban joghatályos magánindítványt nem terjesztett elő a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt – írja a Békés Vármegyei Főügyészség.