Iskolaőröknek szerveztek tanév végi szakmai napot

iskolaőröknek Fotó: Police.hu

A Békés vármegyében szolgáló iskolaőröknek tartottak tanév végi szakmai napot Békéscsabán.

A Békés vármegyében szolgálatot ellátó iskolaőröknek a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya 2023. június 29-én, Békéscsabán tanévzáró szakmai napot rendezett. A fórumon Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója és Czeglédiné Szappanos Anita, a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképzőiskola és Kollégium igazgatónője számolt be a tapasztalatokról. Mindketten elismerően szóltak az iskolaőrök munkájáról és megköszönték a diákok biztonságérzetéért, a pedagógusok segítéséért végzett tevékenységüket.

hirdetés

Ezt követően a Békéscsabai Áldozatsegítő Központ vezetője, dr. Szilágyi Zsuzsanna tartott érdekes tájékoztatót. A szakmai értékelést követően az iskolai zaklatásokhoz, kiközösítésekhez, fenyegetésekhez kapcsolódó ,,Szabadítsátok ki Gordont!” játékkal fejlesztették ismeretüket a konferencián.

Országszerte 2020 őszén álltak szolgálatba az iskolaőrök, akik speciális rendészeti-bűnmegelőzési természetű munkát végeznek. Képzésük során arra készülnek fel, hogy az oktatási intézményekben képesek legyenek egy esetlegesen kialakuló konfliktus megelőzésére. Annak békés rendezésére, a rend helyreállítására. Alapvetően segítőként vesznek részt az intézmények életében. Olyan sajátos jogokkal felruházott, közfeladatot ellátó személyek, akik biztosítják, hogy a kijelölt oktatási-nevelési intézmény pedagógusai feladataikat zavartalanul elláthassák – írja a Police.hu.