Dancsó Tibor: Ki vállalja a felelősséget, ha baj történik?

dancsó tibor Fotó: Körös Hírcentrum

Ismét számos témát tárgyalt meg a békéscsabai képviselőtestület a legutóbbi közgyűlésen. A napirendi pontokról sajtótájékoztató keretében és a Körös Hírcentrum stúdiójában számolt be Dancsó Tibor, a Demokratikus Koalíció békéscsabai önkormányzati képviselője.

hirdetés

A postabezárások ügyéről ismételten ejtettek szót a testület tagjai. Nincs előrelépés, tehetetlenek a képviselők is az ügyben – árulta el Dancsó Tibor. Nem gondolja, hogy a városvezetés tehet még bármit az eddigieken felül. A mozgó mobilposta Gerlára, illetve Mezőmegyerre vitele sem megoldható, hiszen nem önálló falvakról, csupán városrészekről van szó, hiába esnek messze a belvárostól. Vállalkozóként postahivatalt üzemeltetni pedig nem lenne rentábilis senkinek, főleg mert már régen bezártak az intézmények és nem tudni, mekkora lenne a forgalom.

hirdetés

A Csaba Park kalandparki része már néhány hete a látogatók rendelkezésére áll, a képviselő pedig kíváncsi volt az első tapasztalatokra. Például, hogy mennyien vették igénybe a szolgáltatásokat, mennyi alkalmazottra van szükség, mennyi kiadással, bevétellel lehet számolni. A közgyűlésen hangot adott annak, hogy bár kapott válaszokat, azok nem egyértelműek, lényegre törőek, sok a mellébeszélés.

Majd külön rákérdezett a csúszdák állapotára is. Korábban volt már probléma velük, nem is lehetett őket egy átalakításig használni. Készült egy igazságügyi szakértői vélemény, amit Dancsó Tibor is kikért. A szakértő próbacsúszásokat végeztetett, ezek alapján fogalmazott meg észrevételeket, főleg a csúszási testhelyzetre. Az átadással a csúszdák is használatba kerültek, azonban a balesetveszély – véleménye szerint – továbbra is fennáll, kérdés, hogy a felelősséget ki vállalja majd, ha baleset történik.

Az ingatlaneladások kérdése ismét felmerült, ez egy betervezett bevétel az idei költségvetésben, szükség van rá a pénzügyi egyensúlyhoz. A költségvetés elfogadása óta bár keletkeztek plusz bevételek, az ingatlaneladásból származó több mint 1 milliárd 50 millió forintos bevételt fenntartja a város. De például a Kétegyházi úton található képző központ eladása sem lesz egyszerű, aktuálisan a volt ruhaipari iskola épülete kerül kalapács alá.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés