Bódult állapotban okozott balesetet egy gyomaendrődi férfi

bedrogozva vezetett vésztőn Fotó: katasztrófavédelem
hirdetés

Bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozott a Szeghalmi Járási Ügyészség egy gyomaendrődi férfi ellen, aki új pszichoakítv anyag fogyasztását követően okozott közúti balesetet.

Futó Szöveg

A férfi 2022. november 5-én Vésztő külterületén, a 4234-es számú úton közlekedett az általa vezetett személygépkocsival. A férfi Vésztő irányából Bélmegyer irányába tartva előzni kezdte a vele azonos irányba közlekedő személygépkocsit, azonban nem mérte fel kellően a sávjába történő visszahaladást, s így a járműve jobb oldali hátsó részével nekiütközött az előzéssel érintett gépjármű bal oldali első részének. A vádlott az ütközés hatására megpördült és az útról jobb oldalon lehaladva egy fának ütközött.

hirdetés

A vádlott szervezetében a járművezetés idején kábítószer és új pszichoaktív anyag volt, utóbbit indulása előtt fogyasztotta, ami a vezetési képességét hátrányosan befolyásolta. Az ütközéssel érintett járművekben anyagi kár keletkezett.

bedrogozva vezetett vésztőn
Fotó: katasztrófavédelem
bedrogozva vezetett vésztőn
Fotó: katasztrófavédelem
bedrogozva vezetett vésztőn
Fotó: katasztrófavédelem

hirdetés