Kupjanszk környéki előrenyomulásról számolt be az orosz katonai szóvivő

Kedvezőbb állásokat foglaltak el az orosz hadsereg rohamosztagai Kupjanszk körzetében, miközben ebben a taktikai irányban nyolc ukrán támadást vertek vissza – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.

Konasenkov szerint az itt és más frontszakaszokon meghiúsított ukrán támadási kísérletek során a másik fél mintegy hatszáz katonát veszített. Donyeck körzetében, ahol az orosz erők a tábornok beszámolója értelmében 17 rohamot vertek vissza, több mint 290 ukrán katona esett el. A megsemmisített ukrán katonai célpontok között említett meg egyebek között két vezetésipontot és egy lőszerraktárt.

hirdetés

Gyenyisz Pusilin, az orosz ellenőrzés alá került donyecki régió megbízott vezetője a Szolovjov Live médiacsatornán azt mondta, hogy az orosz légierő és tüzérség kiűzte Urozsajne községből az ukrán ukrán katonákat és páncélozott járműveket.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és a határövezet orosz oldalának több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást. A Zaporizzsja megyei Tokmak közelében lévő Trudove községet ért csapás öt halálos áldozatot követelt, a donyecki régióban lévő Horlivkában pedig egy civil haláláról tettek bejelentést.

MTI